Categorie archief: Informatie

Visa kaart – Visa voordelen en Visa kaart aanvragen

Een Visa kaart geeft u financieel gezien ruimte. Met een VISA kredietkaart kunt u een aankoop doen en deze een maand later betalen. Visa schiet uw aankoop als het ware voor. Betalen met Visa is net zo gemakkelijk, al dan niet gemakkelijker, als betalen met uw bankpas. Voldoet u een betaling met uw creditcard, dan merkt u dat in de eerste instantie niet op uw eigen bankrekening. U kunt ervoor kiezen op een later tijdstip geld over te maken van uw bank naar uw kredietkaart. Dit kan direct of met een gespreide afbetalingsregeling. In dit artikel bespreken we de Visa voordelen voor u als creditcard bezitter en gaan we in op hoe u een Visa kaart kunt aanvragen. We zullen voornamelijk ingaan op de visa kaart.

 

Visa voordelen

Het hebben van een VISA kredietkaart heeft diverse voordelen, deze VISA voordelen zullen we in dit stuk bespreken. Alleen de belangrijkste kredietkaart voordelen van de VISA kaart komen aan bod.
Visa voordelen:

  • De VISA kaart is de meest geaccepteerde kredietkaart.
  • Met de VISA kredietkaart kunt u gespreid terugbetalen.
  • U kunt eenvoudig geld afhalen met VISA. Overal waar het VISA logo afgebeeld is kunt u geld opnemen. U kunt de VISA kredietkaart gewoon in de ATM gebruiken.
  • U kunt de visa kaart in bijna iedere webwinkel gebruiken. Dit is vooral handig bij internationale betalingen.
  • VISA kent de grootste geld terug kans wanneer er onrechtmatig geld is afgeschreven.

 

Visa kaart aanvragen

Graag wijs ik u erop dat kredietkaarten vergelijken u helpt bij het vinden van de juiste kredietkaart. Een Visa kaart aanvragen is relatief eenvoudig en kan vanuit huis. De optie ‘online kredietkaart aanvragen’ is dan ook de meest snelle en populaire manieren om een Visa kaart aan te vragen. Een kredietkaart aanvragen kan online. Een voorbeeld van een online aan te vragen kredietkaart is die van BeoBank. De BeoBank kredietkaart geeft u, daar waar betaalmogelijkheden van uw bankpas stoppen, de mogelijkheid wereldwijd betalingen te doen. Uiteraard zijn er nog tal van andere kredietkaarten die u online kunt aanvragen. Kijk dus altijd goed rond voordat u een willekeurige Visa kaart aanvraagt.

 

Conclusie – Een Visa kaart aanvragen is handig voor onder andere betalingen in het buitenland. Er zijn dan ook veel Visa voordelen bekend en een Visa card aanvragen kan online en is vaak heel goedkoop.

 

Kredietkaart aanvragen

Kredietkaart aanvragen?
Via onze website is het mogelijk om snel en eenvoudig een online VISA kaart aan te vragen. Toch liever een Mastercard? Geen probleem, een Mastercard aanvragen is ook mogelijk. Veel mensen weten niet dat een kredietkaart niet direct door respectievelijk VISA en Mastercard wordt uitgegeven maar door een creditcarduitgever. In dit blog gaan wij dieper in op de verschillen tussen een creditcarduitgever enerzijds en een creditcaartmaatschappij anderzijds.

 

VISA en Mastercard – creditcardmaatschappij

VISA en Mastercard zijn de meest gebruikte kredietkaarten van dit moment. De kredietkaarten van beide bedrijven worden wereldwijd geaccepteerd. De bedrijven zijn aan te merken als een creditcardmaatschappij. Dit betekent dat zij de infrastructuur, die benodigd is om kredietkaart betalingen te voldoen, faciliteert. Zowel VISA als Mastercard geeft zelf geen kaarten uit. U vraagt zich waarschijnlijk af hoe het mogelijk is een VISA kaart aan te vragen als VISA zelf geen kredietkaarten uitgeeft. Ik leg dat in de volgende alinea uit. Als voorbeeld gebruik ik de kredietkaarten van BeoBank.

 

BeoBank – kredietkaartuitgever

Elke kredietkaart in omloop wordt uitgegeven door een creditcarduitgever. In België zijn er tientallen van deze gecertificeerde uitgevers. BeoBank is zo’n uitgever van Belgische kredietkaarten. Indien u besluit een kredietkaart online aan te vragen doet u dat bij bijvoorbeeld BeoBank. Deze creditcarduitgever meld u aan bij de kredietkaartmaatschappijen VISA of Mastercard. Door deze aanmelding kunt u met de uiteindelijke kaart betalingen verrichten binnen het netwerk van respectievelijk VISA en Mastercard. Deze procedure is de reden dat u op een kredietkaart minimaal twee bedrijven ziet; i) de uitgever; ii) de creditcardmaatschappij.

Online kredietkaart aanvragen

Door online een kredietkaart aan te vragen kunt u veel tijd en geld besparen. BeoBank heeft een uitgebreid aanbod kredietkaarten in de portefeuille. De Belgische kredietverstrekker heeft overeenkomsten met zowel VISA als Mastercard. Via onze site kunt u dus een VISA kaart aanvragen of een Mastercard aanvragen. BeoBank neemt vervolgens het gehele traject van u over en meld u aan bij respectievelijk VISA of Mastercard. U kunt dus online een creditcard aanvragen.

 

VISA of Mastercard

Wat is het verschil tussen een VISA kredietkaart en Mastercard. In principe zijn er weinig verschillen tussen de VISA kredietkaart enerzijds en de Mastercard anderzijds. Beide creditkaarten bieden dezelfde betalingsmogelijkheden: wereldwijd offline en online kunnen betalen. Nog belangrijker: de betalingen met een kredietkaart zijn bovenal veilig en de garantietermijn is gunstig. Zo bieden zowel VISA als Mastercard een garantietermijn van 180 indien u de aankoop heeft voldaan met uw kredietkaart. Waar zit het verschil tussen de beide kredietkaarten dan in? Het verschil zit hem in de keuze van uw creditcarduitgever. Daarover in de volgende alinea meer.

 

Creditcarduitgevers

Zowel VISA als Mastercard zijn Amerikaanse creditcardmaatschappijen. Beide bedrijven faciliteren het netwerk en de infrastructuur om kredietkaartbetalingen te kunnen voldoen. Zij geven zelf geen kredietkaarten uit. De creditcard uitgifte komt voor rekening van een creditcarduitgever. De BeoBank is zo’n uitgever. Elke uitgever hanteert eigen voorwaarden ten opzichte van de jaarlijkse bijdragen, klantenservice en uiteraard de veiligheid. De verschillen tussen de VISA enerzijds en de Mastercard anderzijds zit hem dus voornamelijk in het verschil tussen de uitgevers.

 

Het loont zeker om een kredietkaart te vergelijken. Naast het feit dat er veel ( en verschillende) kaarten in omloop zijn (zoals bijvoorbeeld de BeoBank Gold kredietkaart en de BeoBank Student kredietkaart) hanteren de uitgevers verschillende kosten. In België is de BeoBank op dit moment de goedkoopste uitgever van kredietkaarten. Dankzij onze vergelijkingsmodule kunt u bekijken welke kredietkaart het beste bij uw situatie past. Op basis daarvan kunt u een kredietkaart aanvragen.

Beobank Neckermann World MasterCard

Klanten van Neckermann opgelet! Heeft u zin in een zonnige vakantie, die u veilig en voordelig boekt bij Neckermann? De korting op uw volgende vakantie kan hoog gaan oplopen! Neckermann en Beobank slaan de handen namelijk ineen.

Lees verder

Beobank Q8 MasterCard

We weten het allemaal: auto’s slurpen brandstof die betaald moet worden. Zeker wanneer u met regelmaat achter het stuurt kruipt, dan zijn brandstofkosten een serieuze kostenpost. Fanatieke autorijders opgelet! Een samenwerking tussen het tankstation Q8 en de kredietkaartmaatschappij MasterCard levert een aantrekkelijk aanbod op voor de regelmatige autobestuurder. Maak kennis met de Beobank Q8 MasterCard! Lees verder

Reisverzekering met kredietkaart

Kredietkaarten hebben de universele acceptatie voor betalingen als grootste pluspunt, losstaand van de kredietlimiet natuurlijk. Maar er zijn ook nog andere bijkomende voordelen bij het houden van een kredietkaart. Sommige individuen zullen bijvoorbeeld interesse hebben in de combinatie van een kredietkaart en een reisverzekering.

Er zijn, zoals bekend, allerlei soorten kredietkaarten. Het loont de moeite om te kijken naar de bijkomende voordelen per kredietkaart. De ene kredietkaart richt zich op een groot en breed publiek, een andere kaart heeft misschien een meer specifieke doelgroep. In het geval van de laatste categorie kredietkaarten zijn er vaak specifieke voordelen in het totaalpakket opgenomen, die van groot nut kunnen zijn voor de desbetreffende doelgroep. Zo bestaan er kredietkaarten waarvan het pakket volledig is gericht op de (zakelijke) internationale reiziger.

Losse reisverzekering?

Een belangrijke afweging is of het aanschaffen van een kredietkaart inclusief reisverzekering wel een verstandige keuze is. Er zijn immers ook losse reisverzekeringen af te sluiten. Een reisverzekering die behoort tot het verzekeringspakket van een kredietkaart, lijkt vaak voordelig. De combinatie kan inderdaad het geval zijn, als u zowel nut ondervindt van zowel de kredietkaart als van de reisverzekering. Wanneer u de kredietkaart eigenlijk niet nodig heeft, dan kunt u beter een losse reisverzekering overwegen. Immers, wanneer u uw kredietkaart gebruikt, dient u het geld wel terug te betalen. Bij een latere (of gespreide) terugbetaling vordert de kredietkaartmaatschappij rente. Uiteindelijk kan de reisverzekering – die zo goedkoop leek – dan ineens toch een duur grapje worden!

Verzekeringspakket

Vrijwel elke kredietkaart beschikt over een zogenaamd verzekeringspakket. Vaak gaat het dan om zaken als een aankoopverzekering en, in sommige gevallen, een (beperkte) ongevallenverzekering. Het is dus zeker niet zo dat bijvoorbeeld een reisverzekering standaard in het verzekeringspakket van een kredietkaart is opgenomen. Voor dergelijke pakketten betaalt u vaak een flinke prijs. Gelukkig hoeft dat niet altijd zo te zijn. De Beobank Visa Gold kredietkaart is een voorbeeld van een kredietkaart die zich richt op de regelmatige reiziger.

Beobank Visa Gold

Zoals gezegd, is de Beobank Visa Gold een voorbeeld van een kredietkaart die wél beschikt over een uitgebreid reisverzekeringspakket. Deze kredietkaart is specifiek ingericht op de wensen en eisen van de zakelijke internationale reiziger, en met succes!

De Beobank Visa Gold biedt de kredietkaarthouder ten eerste volledige internationale reisbijstand. Dat wil zeggen dat u verzekerd bent voor de inzet van medische, juridische en persoonlijke diensten. Wanneer u uw reistickets (vliegtuig, trein, boot) betaalt via deze kredietkaart, dan bent u eveneens verzekerd voor reisongevallen, voor een bedrag tot en met €150.000,- Ook uw partner en kinderen (mits jonger dan 23 jaar oud) zijn verzekerd. Tot slot bent u ook gedekt in geval van vertraging, een gemiste reisaansluiting of bagageverlies. Kortom, deze Beobank Visa Gold kredietkaart biedt een indrukwekkend totaalpakket voor de reiziger.

Goedkope kredietkaarten

Goedkope kredietkaarten, ze zijn er wel degelijk. Tegen relatief lage kosten kunt u een kredietkaart verkrijgen die het voordeel biedt van een extra kredietverstrekking en flexibele terugbetalingsvoorwaarden. De meest in het oog springende kostenposten van een kredietkaart zijn de terugkerende jaarlijkse kosten. Er is echter een scala aan kredietkaarten beschikbaar met lage jaarlijkse kosten.

Lees verder

Hoe veilig is een kredietkaart?

Veilig betalen is als vanzelfsprekend van het allergrootste belang. De veiligheid van betalingen met uw kredietkaart moet gewaarborgd zijn. Maar hoe zit dat nu eigenlijk met die kredietkaarten? Is de veiligheid inderdaad gegarandeerd? Hoe werkt een veilige betaling per creditcard? En wat te doen in geval van fraude?

Lees verder

Wat is het verschil tussen VISA en MasterCard?

VISA en MasterCard, we kennen allemaal de namen van deze merken en we zien ze vaak voorbij komen in reclames. Zowel VISA als MasterCard pretendeert de veiligste en beste betaalmethoden via kredietkaart te garanderen.  Maar wie heeft er nu echt gelijk? Wat zijn de verschillen tussen de bekende merken VISA en MasterCard?

Lees verder

Hoe kan ik mijn kredietkaartlimiet laten verhogen?

Bij de aanvraag van uw kredietkaart heeft u waarschijnlijk gekozen voor de kaart die op dat moment het beste bij u paste. Maar situaties kunnen natuurlijk veranderen. Zo kan het voorkomen dat uw initiële kredietkaartlimiet niet meer voldoet in uw huidige situatie. In dat geval zou een verhoging van uw kredietkaartlimiet een geschikte oplossing kunnen zijn. Op andere momenten wilt u mogelijk tijdelijk de beschikking hebben over meer liquide middelen, bijvoorbeeld tijdens een vakantiereis. De mogelijkheden voor een verhoging van de limiet zijn er wel. Maar hoe doet u dat nu eigenlijk, uw kredietkaartlimiet laten verhogen?

Lees verder